Input:

Knjiženje zaliha za prehranu u ugostiteljskom objektu

11.9.2023, , Izvor: Verlag Dashöfer

2023.17.2.1 Knjiženje zaliha za prehranu u ugostiteljskom objektu

dr. sc. Mira Ognjan, stalni sudski vještak za financije i računovodstvo

Naša tvrtka bavi se ugostiteljskom djelatnošću usluga prehrane u Restoranu. Molimo Vas pojašnjenje oko knjiženja zaliha u kuhinji Restorana i kod obračuna proizvodnje. Znamo da se ulaz robe knjiži na konto 3 (zalihe robe), međutim,  ne znamo na koji konto moramo dalje knjižiti obračun proizvodnje u kuhinji, kako bi na kraju vrijednost prodane robe bila na kontu 710?

Ugostiteljsko trgovačko društvo koje pruža usluge prehrane i usluživanja pića, za hranu i piće kao i potrošni materijal treba osigurati njihovo praćenje po količinama i vrijednostima. Naime, osim poreznih propisa te Zakona o računovodstvu koji propisuju obvezu iskazivanja materijalne imovine u naturalnim i vrijednosnim pokazateljima, ovu obvezu propisuje i Zakon o ugostiteljstvu prema kojemu je propisana


 Pošaljite nam povratnu informaciju
Što mislite o našem portalu?
Vaša poruka je uspješno poslana.
Input: