Input:

Isplate primitaka na račun kod Revolut Bank

7.9.2022, , Izvor: Verlag Dashöfer

2022.17.1.2 Isplate primitaka na račun kod Revolut Bank

Ivan Vidas, struč. spec. oec.

Revolut je britanska tvrtka za financijsku tehnologiju sa sjedištem u Londonu koja nudi bankarske usluge. Revolut nudi račune koji uključuju mjenjačnicu, debitne kartice, virtualne kartice, Apple Pay, "trezore“ s kamatama, kriptovalute, a omogućava i trgovanje dionicama, odnosno uslugu koja omogućuje kupnju ili prodaju popularnih američkih dionica u svega nekoliko klikova i to sve putem vrlo pregledne platforme.

Od ožujka 2022. Revolut ima više od 18 milijuna kupaca diljem svijeta i više od 150 milijuna transakcija mjesečno, što svakako govori o njegovoj sve većoj prisutnosti u svakodnevnom životu i poslovanju.

Zadnjih nekoliko godina vrlo često raspravljalo se o mogućnosti isplate primitaka na račune poreznih obveznika otvorenih u kreditnoj instituciji Revolut Bank UAB. Navedeno pitanje još se više aktualiziralo nakon nedavne promjene vezane za poslovanje Revolut Bank UAB u Republici Hrvatskoj, nakon čega je Porezna uprava 7. lipnja 2022. izdala novo mišljenje prema kojem je isplatu primitka moguće je izvršiti na račun kod Revolut Bank UAB.

Naime, proširenjem pružanja usluga na području Republike Hrvatske, isplatiteljima je omogućeno da osobama koje u Revolut Bank UAB otvore tekući ili žiroračun, na tekući račun u toj banci isplate plaću, odnosno na žiroračun isplate primitke


 Pošaljite nam povratnu informaciju
Što mislite o našem portalu?
Vaša poruka je uspješno poslana.
Input: